"Corupţia din România îi împiedică pe imigranţii români din Spania să se întoarcă acasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul spaniol La Razon scrie despre românii din Spania care au încercat să revină în România, pentru a-şi deschide afaceri cu banii câştigaţi, dar care au eşuat, "din cauza corupţiei din România".

"Înăsprirea controalelor la frontiere a făcut să scadă imigraţia subsahariană şi iberoamericană în Spania, ajungând la minime istorice. În schimb, acum grosul imigranţilor vin din Europa. Intrarea României în UE a provocat o avalanşă şi prezenţa românilor în Spania s-a dublat în ultimii doi ani", scrie cotidianul spaniol La Razon.

Conştient de această realitate, Celestino Corbacho (fostul ministru al Muncii şi Imigraţiei - n.r.) a călătorit în România, anunţând diverse acorduri de colaborare. Daniel Tecu, preşedintele Federaţei Asociaţiei Românilor din Europa, susţine însă că nu s-a pus în mişcare niciunul din planurile anunţate. "Posibilitatea de a încasa tot ajutorul de şomaj din Spania în România nu s-a aplicat. Nici nu s-a creat bursa locurilor de muncă la care companiile româneşti să ofere joburi românilor din străinătate", susţine Tecu. Acesta insită pe ideea că 40% dintre românii din Spania îşi doresc să se întoarcă acasă, iar 20% dintre ei chiar au făcut-o, dar până la urmă au revenit în Spania.

Citeşte pe adevarul.es ce spun românii care au încercat să deschidă afaceri în România, dar au eşuat.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite