„Pe copiii născuţi în Spania îi considerăm spanioli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii, în vârstă de doi şi patru ani, au decedat sâmbătă, într-un incendiu, în casa în care locuiau. Ambii părinţi fiind din Ecuador, primăria din Ibiza le-a oferit ajutor financiar

Doi copii, în vârstă de doi şi patru ani, au decedat sâmbătă, într-un incendiu, în casa în care locuiau. Ambii părinţi fiind din Ecuador, primăria din Ibiza le-a oferit ajutor financiar pentru înmormântarea micuţilor.
 
Consilierul local din cadrul Biroului pentru Bunăstare Socială, Enrique Sanchez, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile locale vor pune la dispoziţia părinţilor ajutoare financiare şi psihologice.

Acesta a spus: „Minorii sunt consideraţi cetăţeni spanioli, deoarece s-au născut pe teritoriul acestei ţări, chiar dacă părinţii lor provin din Ecuador.”

De asemenea, se are în vedere declararea unei zile de doliu pentru oraş, în memoria celor doi micuţi care au murit asfixiaţi de fumul din incediu.

Pe de altă parte, preşedinta asociaţiei de locatari din cartierul „La Marina”, unde s-a petrecut evenimentul, Cecilia Galbis, a declarat pentru agenţia EFE că împreună cu funcţionari ai biroului pentru protecţie socială vor realiza un proiect pentru prevenirea unor astfel de accidente în zonele vechi ale oraşului.

Preşedinta a menţionat că asociaţia, la rândul ei, oferă tot ajutorul familiei celor doi minori.
 
Unul dintre motivele declanşării incediului a fost casa veche în care locuia familia de imigranţi ecuadorieni, cu toate că, din declaraţiile locatarilor din zonă, era unul dintre apartamentele care de curând a fost renovat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite