Noi consulate româneşti, în Ciudad Real şi Bilbao

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută s-a deschis noul Consulat al României în Zaragoza, a fost aprobată înfiinţarea altor două noi consulate diplomatice în Spania, primul, în oraşul Ciudad Real

După ce săptămâna trecută s-a deschis noul Consulat al României în Zaragoza, a fost aprobată înfiinţarea altor două noi consulate diplomatice în Spania, primul, în oraşul Ciudad Real şi următorul, în Bilbao. Astfel, românii vor fi scutiţi de nenumărate drumuri şi de cozile infernale de la Ambasada României din Madrid.

Directoarea Asociaţiei Culturale Hispano-Române (ACHR) din provincia Ciudad Real, Mercedez Fernandez, a explicat că românii care locuiesc în comunităţile Castilla La Mancha şi Extremadura au mare nevoie de un consulat în zonă. Conform Institutului Naţional de Statistică spaniol, la începutul lunii iunie 2008, în Ciudad Real îşi aveau reşedinţa 20.943 de români, iar în toată regiunea un total de 85.419.

"Vestea a provocat o mare bucurie în rândul românilor. Daniel Comăniţă, preşedintele Asociaţiei Românilor din localitate, s-a întâlnit în repetate rânduri cu ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor, pentru ca, împreună, să iniţieze demersurile necesare pentru înfiinţarea consulatului", a declarat Fernandez. În prezent, ACHR caută o clădire în centrul oraşului, care să devină sediul consulatului.

Până la sfârşitul lui 2008, Ministerul de Externe are planificată deschiderea altor nouă consulate europene: unul în Spania (Almeria) şi opt în Italia (Bari, Caligari, Genova, Padova, Rimini, Trento, Veneţia şi Verona).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite