Cinci traficanţi de droguri români, arestaţi în Spania şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Civilă Spaniolă, împreună cu Poliţia din România, Poliţia din Ecuador, Poliţia Italiană şi DEA din S.U.A., au anihilat o reţea de narcotraficanţi de naţionalitate română, căreia i-au fost confiscate 364 de kilograme de cocaină şi 106 kilograme de heroină, provenite din Ecuador şi Turcia, cu destinaţia Europa.

Conform Gărzii Civile spaniole, în etape distincte ale operaţiunii "Karpatos", au fost arestaţi în România cinci persoane de naţionalitate româă, membre ale organizaţiei criminale în cauză, scrie El Mundo.

Cetăţenii români păstrau legătura, în Spania, cu persoane de naţionalitate columbiană, membri ai Cartelului din Medellin, care, la fel ca românii, se deplasau periodic în Spania pentru a organiza şi coordona transportul cocainei din Ecuador spre Europa, utilizând ca "poartă de intrare" portul din Algeciras (Cadiz).

Într-unul din filaje, agenţii Gărzii Civile au observat cum românii Constantin N., de 40 de ani şi Cătălin I., de 41 de ani, se întâlneau cu traficantul columbian Victor Manuel P.S., de 54 de ani, zis "Bătrânul" (El Viejo), un cunoscut "colaborator" al cartelurilor drogurilor "Los Mellizos" şi "Medellin" din Columbia.

Cocaina, ascunsă între sardine congelate

În timpul întâlnirii, cei doi români şi columbianul au pus la cale un transport de cocaină ascuns într-un container cu peşte congelat plecat din portul Guayaquil (Ecuador) spre portul Algeciras (Spania) şi, de aici, spre portul Constanţa, via Italia.

Informaţia aflată de Garda Civilă a fost comunicată poliţiei din Ecuador, care a localizat containerul cu pricina şi în care au găsit 364 de kilograme de cocaină, pregătită pentru a fi trimisă în Europa, ascunsă printre sardine congelate.

Citeşte ce alte arestări au mai fost operate în acest caz şi unde, respectiv ce captură de heroină, de această dată, au făcut poliţiştii români.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite