Cei cinci români anchetaţi pentru crimă, eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci români anchetaţi pentru crimă, eliberaţi
Cei cinci români anchetaţi pentru crimă, eliberaţi

Principalul suspect este un spaniol la firma căruia au lucrat românii

Locuitorii oraşului Sabinanigo spun că românii sunt nevinovaţi şi că au fost reţinuţi pentru că vroiau să se întoarcă în România, în perioada în care a dispărut victima.

Garda civilă din Huesca a reţinut recent cinci români şi un spaniol, în cazul asasinatului Mariei Pilar Blasco ( 54 de ani), în oraşul Sabinanigo. Cadavrul femeii a fost găsit într-un şanţ. Francisco Javier P.J. (48 de ani), presupus a fi autorul crimei, a fost arestat, fără drept de cauţiune. Comunitatea oraşului, în care s-au integrat 200 de români, nu face decât să comenteze cazul celor şase acuzaţi. Toţi consideră că cei cinci români sunt nevinovaţi şi că au fost reţinuţi doar pentru că vroiau să se întoarcă în România.

Oamenii se rezumă la a comenta, în şoaptă, însă nimeni nu ştie mai mult decât ceea ce se poate citi în presă. Din spusele lor, doi dintre arestaţi sunt originari din Cluj, iar ceilalţi trei din Baia Mare. Nimeni nu vrea să spună însă numele lor.

Monica, din Bacău, susţine: "Este o tragedie ce se întâmplă. Avem o faimă aşa de proastă, încât toată lumea dă foarte uşor vina pe români".

Florin T., amic al reţinutilor, a declarat, a doua zi după arestare, că în ziua dispariţiei femeii, împreună cu unul dintre cei cinci, se afla într-un alt sat.

În urma anchetei, sâmbătă, 21 iunie, cei cinci români au fost eliberaţi din arestul preventiv. Hotărârea a fost luată de către judecătorul districtului 2 din localitate, care consideră că nu există suficiente probe care să ateste legătura românilor cu crima.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite