Fost constructor, acum cerșetor: "Prefer să cerșesc decât să fur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timișorean, stabilit în Vigo, cere bani la colț de stradă pentru ca familia sa să aibă ce pune pe masă. El nu vrea să revină acasă deoarece "corupția este foarte mare" și "există multă mafie".

Ediția de astăzi a ziarului "La Voz de Galicia" prezintă situația tragică prin care trece un român, fost constructor, devenit cerșetor în Spania, din cauză că, odată cu sosirea crizei, el și familia sa au rămas fără nicio sursă de venit. Constantino Lionel, cum este el prezentat de sursa citată - probabil că se numește Constantin Ionel - are 28 de ani și este originar din Timișoara.

Bărbatul susține că nu-i face plăcere să cerșească, dar este nevoit să facă acest lucru, deoarece banii pe care-i strânge la colț de stradă, îi ajută să trăiască pe el, pe soția sa și pe fiul lor, în vârstă de cinci ani. "Nu-mi place să cerșesc, dar o fac pentru ca familiei mele să nu-i fie foame. Sunt o persoană care preferă să ceară la colț de stradă decât să fure. Dacă aș găsi un loc de muncă în construcții, aș ieși din această situație", a declarat românul, stabilit de "aproape un an" în Vigo.

El a povestit și motivul pentru care a ajuns să cerșească. "În România mă plăteau șapte ore pe zi și nu ajungeam la 200 de euro pe lună, chiar dacă lucram și nouă ore pe zi. Banii nu-mi ajungeau să-mi întrețin familia și, din acest motiv, am emigrat". Ajuns în Spania, el a lucrat patru luni la o societate de construcții din Talavera de la Reina (Toledo). "Firma a avut ceva probleme, iar eu am fost unul dintre cei păgubiți, deoarece nu am mai avut de muncă".

Timișoreanul speră ca Spania să-și revină din criză, deși crede că acest lucru nu se va întâmpla într-un viitor apropiat. Până când își va găsi de lucru, el va continua să cerșească la colț de stradă decât să se întoarcă în țara natală, acolo unde "corupția este foarte mare" și "există multă mafie".

Vezi pe adevarul.es ce a declarat el despre corupția și mafia din România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite