Se caută mai mulţi profesori de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută mai mulţi profesori de română
Se caută mai mulţi profesori de română

Primul ciclu de cursuri de limba şi cultura română, organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pe teritoriul Spaniei, în special pentru copiii conaţionalilor care

Primul ciclu de cursuri de limba şi cultura română, organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pe teritoriul Spaniei, în special pentru copiii conaţionalilor care locuiesc în această ţară, s-a încheiat.

La finalul anului şcolar 2007-2008, 1.507 elevi din Spania, din 89 de unităţi şcolare, organizaţi în 113 grupe, au absolvit cursul organizat de MECT, în colaborare cu Ministerul Educaţiei spaniol.

"Din cei înscrişi, 3% sunt de alte naţionalităţi: spanioli, ucraineni, bulgari, marocani, moldoveni", spune Aurel Mailat, ataşatul cultural al Ambasadei României în Spania.

Absolvenţii din Madrid, Catalunya şi Castilla la Mancha au primit diplome şi adeverinţe de echivalare în România a cunoştinţelor dobândite.

Directorii spanioli au sprijinit cadrele didactice şi vor ca aceste cursuri să continue. "O să particip şi anul următor şi cred că, după experienţa din aceste luni, totul va decurge mai bine", spune Nicoleta Bolfea, din judeţul Alba, profesoară în Catalunya.

"Datorită dorinţei românilor din alte regiuni ale Spaniei de a avea acces la aceste cursuri, în anul şcolar 2008-2009, proiectul se va extinde în teritoriu şi va creşte numărul de ore pentru fiecare provincie", a declarat Mihaela Suciu, reprezentant al cabinetului de presă al Institutului Limbii Române.

În anul şcolar 2008-2009, cursurile vor începe şi în Comunitatea Valenciană, Aragon, Andaluzia, Insulele Baleare, Murcia şi Galiţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite