Se caută mai mulţi profesori pentru a preda româna în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 septembrie este un început, atât pentru elevii care păşesc într-un nou an şcolar, cât şi pentru profesorii care doresc să predea cursul de Limbă şi cultură română în Spania şi

15 septembrie este un început, atât pentru elevii care păşesc într-un nou an şcolar, cât şi pentru profesorii care doresc să predea cursul de Limbă şi cultură română în Spania şi care, de astăzi, îşi pot depune dosarele pentru selecţie. Mihaela Suciu, purtător de cuvânt al Institutului Limbii Române, ne declara încă de la sfârşitul primei sesiuni de selecţie că va fi necesară organizarea unei noi selecţii toamna, deoarece nu s-au ocupat toate posturile oferite.

Depunerea dosarelor pentru a doua sesiune de selecţie a personalului care va preda în Spania cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească se va desfăşura în perioada 15 - 20 septembrie 2008, la Ambasada României din Madrid. Pe data de 25 septembrie are loc evaluarea dosarelor, iar a doua zi este planificat interviul cu candidaţii. Repartizarea celor selectaţi va avea loc pe 27 septembrie, iar aceştia pot alege să predea în comunităţile Aragon, Andalucia, La Rioja, Insulele Baleare, Galicia şi Comunitatea Valenciană.

Consulul României la Castellon, Liviu Popa, a declarat că este mulţumit de rezultatele discuţiilor purtate cu autorităţile din Comunitatea Valenciană. Acestea au acordat libertate absolută românilor, pentru a susţine cursurile în toate unităţile de învăţământ în care se întruneşte numărul necesar de doritori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite