Zaragoza: "Nici românii, mari amatori de castraveţi, nu mai cumpără!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii se tem că vor rămâne cu produsele nevândute
Comercianţii se tem că vor rămâne cu produsele nevândute

În nordul Spaniei, în Zaragoza, departe de fermele agricole din Almeria (Andaluzia), criza castraveţilor cu E.Coli s-a resimţit diferit. Unii comercianţi susţin că le-au scăzut drastic vânzările, în timp ce alţii nici nu au observat vreo schimbare.

Criza castraveţilor cu E.Coli a afectat şi piaţa internă spaniolă a legumelor şi fructelor. În Zaragoza, de exemplu, în celălalt capăt al ţării faţă de Almeria, de unde proveneau legumele "suspecte", se observă un comportament diferit, de la caz la caz.

În timp ce micii comercianţi din Piaţa Centrală se plângeau ieri de căderile masive ale vânzărilor, marile supermarketuri negau că ar fi simţit vreun efect al crizei castraveţilor, scrie adevarul.es. Proprietarii micilor "aprozare" de cartier susţin că ei vând doar produse "de încredere", cultivate în Aragon, clienţilor tradiţionali, motiv pentru care nu au simţit foarte mult criza.

"Am vândut doar şase castraveţi. În alte zile vindeam 20 de kilograme"

"În toată ziua nu am vândut decât şase castraveţi unei doamne pensionare, când în mod normal aici vindeam peste 20 de kilograme zilnic. Toată lumea pare speriată de ceea ce vede la televizor. Până şi românii, care folosesc această legumă, în dieta lor, pentru aproape toate felurile de mâncare, au renunţat să o mai facă", susţinea ieri Jesus Salanova, preşedintele Asociaţiei micilor comercianţi din Piaţa Centrală.

Citeşte articolul integral pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite