Nu mai vor să fie căpşunari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Huelva, zona cu cele mai întinse culturi de căpşuni din Spania, deşi campania agricolă este pe punctul de a începe, braţele de muncă lipsesc cu desăvârşire. Asociaţia

În Huelva, zona cu cele mai întinse culturi de căpşuni din Spania, deşi campania agricolă este pe punctul de a începe, braţele de muncă lipsesc cu desăvârşire.

Asociaţia Agricultorilor şi-a propus să angajeze 1.800 de muncitori din Ucraina, însă întreprinzătorii spanioli au reuşit "să adune" doar 150 de ucraineni dispuşi să muncească în agricultură.

Speranţele ibericilor s-au îndreptat către plaiurile mioritice, de unde s-au ambiţionat să recruteze 12.000 de muncitori. Iniţial, guvernul spaniol aprobase, pentru 2008, 11.000 de locuri de muncă pentru români, suplimentând numărul acestora cu 1.000, la cererea agricultorilor spanioli.

"Campania de recrutare a forţei de muncă pentru anul 2008 din România a fost un eşec, deoarece doar 4.000 de persoane au fost dornice să muncească în campania agricolă", spune Jose Garcia Palacio, preşedinte al Asociaţiei Agricultorilor din Huelva.

Singura speranţă a spaniolilor rămân muncitorii din Maroc, pentru care guvernul a aprobat 12.000 de locuri de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite