FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Fiesta nebună în Spania, presa iberică e în delir!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea de duminică spre luni va rămâne, cu siguranţă, una de neuitat pentru locuitorii Spaniei.

Citeşte şi:
Jarque şi Puerta, campionii din ceruri omagiaţi de Iniesta şi Sergio Ramos

FOTOGALERIE Suporterii au pus stăpânire pe centrul Timişoarei cu ocazia finalei Cupei Mondiale

FOTO/VIDEO Spania, regina lumii! "De aici, spre eternitate"

Spania-Olanda, “băiatul bun” versus “băiatul rău”

Presa spaniolă, în delir: "Apoteotic, incredibil, inegalabil!"

Golul înscris de Andres Iniesta, în minutul 116 al finalei campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, a declanşat nebunia pe străzile tuturor oraşelor, mici sau mari, din Spania. În localităţile în care există comunităţi mari de români, compatrioţii noştri au urmărit, cu sufletul la gură, alături de spanioli, partida Spania - Olanda în pieţele centrale ale localităţilor în care locuiesc.

Vezi aici GALERIE FOTO Cum au petrecut spaniolii în stradă victoria naţionalei la Campionatul Mondial


La Castellon, oraş din Comunitatea Valenciană în care comunitatea românească este foarte importantă, peste două mii de oameni au urmărit meciul pe un ecran uriaş în Parcul Ribalta. 5000 de persoane au sărbătorit apoi în stradă primul titlu mondial al Spaniei.



Ca la un semn, la trei minute după fluierul final al partidei, lumea a început să curgă şuvoi spre ieşire, apoi spre marginea oraşului, lângă stadionul Castalla. Aici, la fântana arteziană amplasată în intersecţie, cu toate străzile adiacente stadionului blocate de maşini de Poliţie, în jur de 5000 de castellonezi şi-au dat întâlnire pentru a sărbători cum se cuvine primul titlu mondial din istoria naţionalei Spaniei. "Yo soy espanol!" şi "Viva Espana!", alături de universalul "Campeones! Campeones!" s-a auzit până târziu în noapte. Cu siguranţă, toată Spania a făcut noapte albă!

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite