Un bebeluş de şapte luni a murit de tuberculoză în Granada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia pentru apărarea drepturilor românilor de etnie rromă din Granada a alertat, zilele trecute, autorităţile locale şi Serviciile Sanitare Publice despre moartea unui bebeluş, în

Asociaţia pentru apărarea drepturilor românilor de etnie rromă din Granada a alertat, zilele trecute, autorităţile locale şi Serviciile Sanitare Publice despre moartea unui bebeluş, în şatra din Cortijo Nuevo. Acestea s-au deplasat în cartier şi au constatat că tuberculoza a fost cauza morţii noului-născut. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Asociaţiei, autorităţile locale au interzis mediatizarea acestei veşti, însă prezenţa masivă a ambulanţelor a stârnit suspiciuni în rândul populaţiei spaniole din regiune.

61 de persoane din şatră au fost supuse analizelor, iar şase s-au dovedit a fi bolnave de tuberculoză. Patru dintre acestea fac parte din familia bebeluşului de şapte luni care a murit. Ceilalţi doi, un tânăr de 23 de ani şi un copil de 12, sunt din familii diferite. Sesizate la timp, Serviciile Sanitare au reuşit să controleze focarul de tuberculoză din colonia de ţigani.

În urma acestor evenimente, responsabilii instituţiilor abilitate din provincie s-au întâlnit pentru a stabili măsurile care pot fi luate pentru îmbunătăţirea modului de viaţă a acestui colectiv.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite