Spania: 11 ani de închisoare pentru un român care şi-a dat foc la casă şi şi-a bătut iubita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român din Vigo (Galicia, Spania) riscă 11 de închisoare după de a dat foc la o locuinţa în care a locuit împreună cu fosta lui iubita. Bărbatul a incendiat bunurile din casă ca să se răzbune după o ceartă pe care a avut-o, la telefon, cu fosta lui parteneră.

Sebastian F. H., de naţionalitate română, riscă zece de închisoare pentru incendierea apartamentului în care locuia, plus încă un an pentru agresarea fostei sale iubite.

În iulie 2009, bărbatul a dat foc la salteaua din dormitor şi la alte bunuri din casă, după o discuţie aprinsă, la telefon, cu femeia alături de care a locuit până cu o lună înainte de incendiul de pe strada Espido de Verín din Vigo.

Ofiţerii Gărzii Civile care l-au reţinut pe român susţin că acuzatul era sub influenţa alcoolului când a decis să se răzbune pe femeie incendiind locuinţa.

Judecătorii din Vigo în faţa cărora Sebastian F.H. răspunde pentru faptele sale au precizat că românul a incendiat casa "fără să ţină cont că imobilul în care se afla apartamentul era locuit şi că punea, astfel, în pericol vieţile celorlalţi colocatari",informează adevarul.es, care citează publicaţia spaniolă "Faro de Vigo".

Celor zece ani de închisoare pentru incendiul provocat i se adaugă şi un an pentru agresarea fostei sale iubite.

Judecătorii secţiei penale îl vor judeca pe român la finalul lunii mai pentru cele două infracţiuni. Procurorii solicită despăgubiri de 24.000 de euro, din care 23.000 fac parte din costurile lucrărilor de reabilitare a imobilului, iar restul compensează prejudiciul adus vecinilor de bloc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite