Banii din Spania, cu 10% mai puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile de transfer bancar din Spania au tot mai puţini clienţi
Agenţiile de transfer bancar din Spania au tot mai puţini clienţi

În ultimii trei ani, sumele de bani trimise de imigranţii din Spania în ţările de origine sînt tot mai mici. Cu toate acestea, Spania rămâne ţara din Uniunea Europeană (UE) din care ies cei mai mulţi bani anual spre România, Maroc sau America Latină.

Dacă în 2008, străinii ajunşi în Spania în căutarea unei vieţi mai bune au trimis acasă, în ţările de origine, 7,898 miliarde de euro, anul trecut suma a fost considerabil mai mică, confom datelor date publicităţii de Banca Naţională a Spaniei. Asta după ce şi 2008 a fost un an mai slab din acest punct de vedere, comparativ cu 2007, banii trimişi fiind cu 7,2% mai puţini. 2007 a fost, de altfel, cel mai productiv an pentru imigranţi, aceştia trimiţând acasă nu mai puţin de 8,449 miliarde de euro.

Spania e ţara din UE din care se trimit cei mai mulţi bani către ţările de origine ale imigranţilor, conform Comisiei Europene. În acest moment, în Spania trăiesc 5,6 milioane de imigranţi, 12% din populaţia totală a ţării. Dintre aceştia, 2 milioane provin din ţările Americii Latine. În clasamentul pe ţări, însă, primele trei locuri sînt ocupate de Maroc, România şi Ecuador.

Vezi pe adevarul.es cati bani au trimis acasă, anul trecut, imigranţii din Spania:

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite