Lider al Partidului Popular Catalan, chemat la Procuratură pentru mesaje anti-româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul acesta, “Nu vrem români”, a fost inscripţionat de Garcia Albiol pe fluturaşii electorali ai partidului său în luna aprilie
Mesajul acesta, “Nu vrem români”, a fost inscripţionat de Garcia Albiol pe fluturaşii electorali ai partidului său în luna aprilie

Preşedintele PP din Badalona, Xavier Garcia Albiol, devenit "celebru" datorită fluturaşilor electorali cu mesaje xenofobe împărţiţi în aprilie prin oraş, este anchetat acum de Procuratura Specială pentru Delicte de Ură şi Discriminare.

Preşedintele Partidului Popular Badalona, Xavier Garcia Albiol, va fi audiat mâine de Procuratură pentru fluturaşii electorali împărţiţi prin oraşul barcelonez în luna aprilie, pe care era şi o fotografie care înfăţişa mesajul "Nu vrem români", informează El Pais.

În respectivii fluturaşi imigranţii români de etnie ţigănească din Badalona erau asociaţi cu infracţionalitatea şi lipsa de siguranţă a cetăţenilor. Procurorul special pentru delicte de ură şi discriminare l-a citat pe Albiol în cadrul unei investigaţii deschise de reclamaţia partidului ecologiştilor catalani, ICV.

Reclamaţia "verzilor" este complementară cu un raport al Generalitat, Guvernul Comunităţii Autonome Catalunya, care semnalează că cei care provoacă discriminare şi ură rasială pot fi condamnaţi la pedepse între 1 şi 3 ani de închisoare.

Citeşte pe adevarul.es cine este Garcia Albiol şi prin ce s-a remarcat acesta în viaţa politică spaniolă, precum şi care este "istoricul" său în relaţie cu imigranţii români din Catalunya.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite