Garcia Albiol: "Niciun euro ţiganilor români care refuză integrarea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Celebrul" deja candidat al Partidului Popular Catalan pentru primăria din Badalona şi-a reluat discursul obişnuit îndreptat împotriva ţiganilor români, anunţând că aceştia au venit în oraşul său doar pentru "a comite infracţiuni şi a beneficia de ajutoare sociale".

"Badalona este un butoi cu pulbere, pentru că patru din cartierele sale suportă 30% din imigraţia din oraş", "Badalona este asaltată de mafii şi o bună parte a imigrannţilor s-au stabilit în localitate doar pentru a fura şi a beneficia de ajutoarele sociale". Xavier Garcia Albiol, candidatul Partidului Popular la Primăria din Badalona a pictat în aceste culori sumbre imaginea localităţii catalane într-o conferinţă ţinută la teatrul Principal şi a lansat un avertisment clar: Dacă va fi ales primar în luna mai, nu va da "nici măcar un euro" imigranţilor care nu doresc să se integreze şi "generează probleme de lipsă de civism şi insecuritate, precum - a spus el - "anumiţi indivizi, ţigani români", scrie El Pais.

În faţa unui public de 400 de persoane, Garcia Albiol şi-a anunţat candidatura la Primărie şi a evocat conflictul suscitat de campania de acum un an a Partidului Popular, când s-au împărţit fluturaşi electorali prin oraş, în care apăreau imagini cu ţigani români care ilustrau textele despre delincvenţă, precum şi fotografiile polemicului anunţ "Nu vrem români", dintr-un bloc din localitate. Cazul respectiv a ajuns în faţa tribunalului, dar procuratura a arhivat, într-un final, dosarul. Ulterior, Garcia Albiol avea să mai protagonizeze alte câteva scandaluri, toate având un numitor comun: discursul xenofob şi rasist al candidatului PP la adresa imigranţilor de naţionalitate română.

De data aceasta, Albiol a declarat că, deşi majoritatea imigranţilor sunt "cinstiţi", sunti unii care nu vor decât să facă viaţa imposibilă locuitorilor, să comită infracţiuni şi să beneficieze de ajutoarele sociale. "Nu mă vor face să tac, chiar dacă rivalii mei politici mă vor reclama iar", a spus el.

"Presiune a Poliţiei şi restricţii sociale"

Sub numele "Vorbind deschis despre Badalona", Garcia Albiol a ţinut o conferinţă de o oră, după proclamarea sa ca şi candidat al partidului popular. PP aspiră la înlăturarea din fotoliul de primar a socialistului Jordi Sierra şi cucerirea, pentru prima dată, a primăriei unui oraş important din Catalunya. Sondajele arată că Albiol are opţiuni serioase la a deveni primul primar popular dintr-un mare oraş catalan, Badalona fiind a treia localitate ca mărime din Catalunya. Preşedinta PP Catalunya, Alicia Sanchez-Camacho, care a deschis evenimentul, l-a caracterizat pe colegul său de partid ca fiind "un politician curajos şi care spune lucrurilor pe nume". Lidera PP a fost, însă, cu băgare de seamă, nepomenind cuvântul "imigraţie". "Subiectul acesta a creat numeroase probleme partidului nostru, dar societatea este sătulă de lideri care se ascund atunci când lucrurile merg prost".

Printre alte promisiuni electorale, Garcia Albiol a explicat cum va ţine în frâu problema imigraţiei. "Mână dură: presiune poliţienească şi restricţii sociale", a spus candidatul PP, care a oferit exemplul celor 200.000 de euro primiţi de asociaţiile marocane, în timp ce problemele de umiditate ale unei grădiniţe publice au fost tratate abia după trei ani.

Vezi pe adevarul.es în ce alte scandaluri pe tema ţiganilor români a mai fost implicat Garcia Albiol.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite