Spania: Un român câştigă peste 200 de euro pe zi din bacşişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: Un român câştigă peste 200 de euro pe zi din bacşişuri
Spania: Un român câştigă peste 200 de euro pe zi din bacşişuri

Ardeleanul Marian Timer este şeful chelnerilor într-un restaurant din centrul Zaragozei, renumit pentru rafinamentul mâncărurilor, pentru clientela selectă, dar şi pentru preţurile pe măsură.

Marian Timer (38 de ani), originar din Târgu Mureş, a venit în Spania în urmă cu 10 ani şi de atunci a lucrat numai la acest restaurant. “Am fost ospătar şi în ţară şi am lucrat mult pe bani tot mai puţini. Aici sunt şef de sală şi am clienţi fideli printre cei mai bogaţi oameni din oraş”, povesteşte Marian.

Cea mai ieftină sticlă de vin costă la restaurantul ”Los Cabezudos” 140 de euro, iar cel mai simplu meniu nu coboară niciodată sub 200 de euro.

Clienţii obişnuiţi ai localului plătesc pentru o cină cu specialităţi din fructe de mare între 200 şi 450 de euro, iar vinul asortat la meniu costă de la 275 de euro sticla. Mâncarea se prepară uneori chiar lângă masa clientului, iar vinurile sunt degustate înainte de servire.

“Un asemenea festin este răsplătit, din partea firmei, cu un trabuc de 45 de euro bucata sau cu un desert din fructe exotice, alături de un pahar de şampanie Dom Perignon, care costă 70 de euro”, explică românul.

Află pe adevarul.es care este salariul lunar al românului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite