Patru producţii româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Gijon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Puiu, Radu Munteanu, Marian Crişan şi Victor Dragomir sunt cei patru regizori români înscrişi în competiţie la a 48-a ediţie a FICXixon, care va debuta pe 19 noiembrie.

Cinematografia românească ia cu asalt anul acesta Festivalul Internaţional de Film de la Gijon FICXixon, cu o reprezentare şi mai bogată ca anul trecut, când regizorul Bobby Păunescu a câştigat premiul FIPRESCI pentru "Francesca". În această a 48-a ediţie a festivalului, care va avea loc între 19 şi 27 noiembrie, patru titluri vor intra în competiţie la diferite categorii ale concursului asturian.

Cristi Puiu, debutant la Festivalul FICXixon, de la Gijon

În secţiunea oficială apare unul din numele cele mai relevante pentru cinematografia actuală a României: Cristi Puiu. Acesta, împreună cu regizorul Radu Munteanu, vor concura cu alte 14 producţii din Rusia, Serbia, Grecia, Spania, Germania, Franţa, S.U.A., Mexic, Australia şi Argentina.

Cristi Puiu, unul din "răsfăţaţii" criticilor spanioli şi nu numai, este un obişnuit al festivalelor cele mai prestigioase din lume, după ce a fost premiat la Cannes, Berlin sau Buenos Aires. Pentru prima oară, însă, regizorul filmului "Moartea domnului Lăzărescu" va concura la Festivalul de la Gijon, cu ultima sa producţie, "Aurora". Radu Munteanu, la rândul său, va intra în competiţie cu "Marţi, după Crăciun".

În competiţia "Scurtmetraje" a Secţiunii Oficiale, va concura Victor Dragomir cu "The Photograph", iar într-o altă secţiune a Festivalului FICXixon, "Rellumes", va concura Marian Crişan cu "Morgen". FICXixon colaborează cu Institutul Cultural Român la secţiunea "Scurtmetraje" din Secţiunea Oficială.

Citeşte pe adevarul.es cu ce producţii vor concura filmele româneşti la Gijon

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite