În aşteptarea campaniei de recoltare a cartofilor, în corturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste o lună, 130 de cetăţeni români, dintre care 80% de etnie romă, şi-au aşezat corturile pe un câmp din apropierea localităţii La Seca, din Valladolid. Oamenii spun că au venit

De peste o lună, 130 de cetăţeni români, dintre care 80% de etnie romă, şi-au aşezat corturile pe un câmp din apropierea localităţii La Seca, din Valladolid.

Oamenii spun că au venit pentru campania de culegere a cartofilor, însă, conform spuselor primarului, sunt suficiente doar 20 de persoane, deoarece pentru recoltare şi sortare se utilizează instalaţii mecanizate. Campania agricolă de culegere a strugurilor, un alt motiv invocat de români, se va desfăşura abia peste două luni.

Primăria oraşului caută soluţii, însă autorităţile nu au stabilit de competenţa cui este să rezolve situaţia: a primăriei din micul oraş La Seca, guvernul autonom din Valladolid sau a guvernului central spaniol. Fiecare instituţie a anunţat că poate interveni doar în anumite probleme legate de aşezarea ilegală a românilor.

Cetăţenii din oraş se tem că săptămâna viitoare, în timpul sărbătorilor oraşului, vor avea loc confruntări între tinerii autohtoni şi imigranţii care locuiesc pe câmp.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite