90 de euro lunar pentru asigurare medicală de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
90 de euro lunar pentru asigurare medicală de stat
90 de euro lunar pentru asigurare medicală de stat

Unităţile medicale de stat pot acorda asistenţă sanitară persoanelor care nu lucrează şi nu cotizează la asigurările sociale de stat, dar care sunt dispuse să achite o taxă trimestrială.

Guvernul Comunităţii Valenciene a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, acordul prin care atât autohtonii, cât şi străinii pot beneficia de toate facilităţile medicale şi farmaceutice oferite de serviciile sanitare din comunitate. Cei care nu au împlinit 65 de ani trebuie să plătească 90 de euro lunar, iar cetăţenii care au depăşit această vârstă,  110 euro pe lună.

Acordul semnat de autorităţi permite încheierea unor asigurări medicale de stat, trimestriale, în valoare de 270 de euro. În cazul persoanelor cu vârste mai mari de 65 de ani, suma va fi de 330 de euro trimestrial. Serviciile medicale vor fi asigurate în regim continuu, fără a se plăti de fiecare dată când sunt solicitate.

În plus, preţurile consultaţiilor şi ale analizelor medicale pentru persoanele fără asigurare depăşesc cu mult rata lunară care trebuie achitată de asigurat, dacă solicitantul are frecvent probleme de sănătate.

Andreea Ioniţă (29 de ani), din Castellon, consideră că această asigurare medicală de stat nu este deloc avantajoasă şi nu se va grăbi să-şi facă una. ”Nu am cotizat la asigurările sociale şi nu am dreptul la asistenţă medicală de la stat, aşa că mi-am făcut o asigurare privată. Plătesc 30 de euro pe lună şi încă 13 euro la fiecare consult medical la care merg. În schimb, toate analizele sunt gratuite”, spune românca.  

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite