Un român, arestat în cazul femeii ucise în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de miercuri, 9 iulie, Tribunalul de Instrucţie nr. 2 din Jaca a dispus arestarea provizorie a românului G.C.T., suspect în cazul Pilar Blasco, femeia de naţionalitate

În seara zilei de miercuri, 9 iulie, Tribunalul de Instrucţie nr. 2 din Jaca a dispus arestarea provizorie a românului G.C.T., suspect în cazul Pilar Blasco, femeia de naţionalitate spaniolă ucisă în urmă cu o lună, lângă localitatea Sabinianigo. Cadavrul femeii a fost găsit în data de 10 iunie a.c., într-un şanţ, în apropierea oraşului în care domicilia.

Pe 18 iunie, agenţii de poliţie au reţinut cinci cetăţeni români şi un spaniol. În urma investigaţiilor, trei zile mai târziu, românii au fost eliberaţi. Francisco Javier Puyo a rămas în arest, dovezile găsite de autorităţi demonstrând implicarea sa în acest caz. Cetăţeanul spaniol a susţinut că nu are nicio legătură cu asasinatul, ci că el doar a închiriat unor români garajul în care a fost sechestrată femeia.

Investigaţiile Gărzii Civile au condus la descoperirea altor probe. Printr-un fax, trimis din Zaragoza, persoane anonime anunţau răpirea femeii şi cereau familiei bani în schimbul eliberării acesteia. Deplasându-se la agenţia de unde a fost emis faxul, agenţii au descoperit că spaniolul este cel care l-a trimis.

Francisco Javier Puyo l-a identificat pe român ca fiind unul dintrei cei care au închiriat garajul pentru răpirea lui Pilar Blasco. De asemenea, spaniolul a recunoscut că ştia motivul pentru care garajul a fost închiriat şi că românul i-a cerut să trimită acel fax pentru răscumpărare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite