Un român, arestat în cazul femeii ucise în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de miercuri, 9 iulie, Tribunalul de Instrucţie nr. 2 din Jaca, Huelva, a dispus arestarea provizorie a românului G.T.C., suspect în cazul Pilar Blasco, femeia de

În seara zilei de miercuri, 9 iulie, Tribunalul de Instrucţie nr. 2 din Jaca, Huelva, a dispus arestarea provizorie a românului G.T.C., suspect în cazul Pilar Blasco, femeia de naţionalitate spaniolă ucisă în urmă cu o lună, lângă localitatea Sabinianigo. Cadavrul femeii a fost găsit în data de 10 iunie a.c., într-un şanţ, în apropierea oraşului în care domicilia.

Agenţii de poliţie au reţinut cinci cetăţeni români şi un spaniol, în data de 18 iunie. În urma investigaţiilor, trei zile mai târziu, românii au fost eliberaţi. Francisco Javier Puyo a rămas în arest, fără drept de cauţiune, dovezile găsite de autorităţi demonstrând implicarea sa în acest caz.

Iniţial, cetăţeanul spaniol a susţinut că nu are nicio legătură cu asasinatul, ci că el doar a închiriat unor români garajul în care a fost sechestrată femeia. De asemenea, el a declarat că, timp de trei zile, nu a trecut pe la garaj.

Conform ediţiei online a ziarului "El Heraldo", investigaţiile Gărzii Civile au condus la descoperirea unor noi probe. Printr-un fax trimis din Zaragoza, persoane anonime anunţau răpirea femeii şi cereau familiei bani în schimbul eliberării acesteia.

Textul era redactat în limba spaniolă, cu greşeli de ortografie şi sintaxă, într-un stil care simula că a fost scris de persoane care nu cunosc bine limba. Agenţii, deplasându-se în Zaragoza, au descoperit că spaniolul este cel care a trimis faxul. De asemenea, în autoturismul acestuia a fost găsită confirmarea de trimitere a documentului.

După aproape o lună de investigaţii, Francisco Javier Puyo l-a identificat pe românul G.T.C. ca fiind unul dintre cei care au închiriat garajul pentru răpirea lui Pilar Blasco. Spaniolul a recunoscut că ştia motivul pentru care a fost închiriat garajul şi că, după trei zile, când a mers la locul faptei, i s-a cerut să trimită acel fax pentru răscumpărare.

Abordată la ieşirea din propriul domiciliu, răpită şi dusă în garajul închiriat, tranportată cu maşina spaniolului către marginea oraşului, Pilar Blasco a fost ucisă între orele 21.00 şi 23.00, în aceeaşi zi în care a fost răpită. Conform datelor oferite de medicii legişti, decesul femeii a survenit prin înecare.

G.T.C. a fost trimis în penitenciarul din Zuera. Românul este un fost angajat al spaniolului aflat în cercetări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite