A fost arestat cel mai cãutat cracker din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

J.M.N. (41 de ani) din oraşul Jerez de la Frontera a fost reţinut ieri pentru cã s-a infiltrat în calculatoarele a peste 1.000 de persoane.

Printre cei afectaţi se numără politicieni, ziarişti, scriitori, medici, avocaţi şi informaticieni. În cadrul operatiunii „Yacimiento”, Garda Civilã în colaborare cu Poliţia Naţionalã din provincia Huelva l-au arestat ieri pe spaniolul J.M.N. (41 de ani), cel mai cãutat cracker din Spania în ultimii doi ani.

Investigaţiile au început acum doi ani, în urma denunţului primãriei oraşului Riotinto, provincia Huelva. În urma datelor informatice obţinute, specialiştii din cadrul Departamentului pentru combaterea criminalităţii informatice l-au gãsit pe delincvent la Universitatea Gaditana, unde preda informaticã.

Ulterior, s-a descoperit cã individul era un adevãrat expert în manipularea tehnologiei şi cã „spãrsese” mai mult de 1.000 de calculatoare.

În urma percheziţiei realizate de agenţi, la domiciliul spaniolului s-au gãsit numeroase agende pe care erau notate date referitoare la victimele sale: e-mailuri, parole, numere de conturi bancare şi numere de carduri bancare cu respectivele coduri PIN.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite