Hoţii de buzunare români au "împânzit" Insulele Canare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Judiciară a Comisariatului din Maspalomas a arestat trei cetăţeni români, Neculai C. (35 de ani), Vasile V. (32 de ani) şi Mariana V. (31 de ani), membri ai unui grup de hoţi de buzunare care acţiona în zonele turistice din San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria), scrie ABC.

Agenţii au aflat că într-o pensiune dintr-un cartier apropiat, era cazat un grup de 11 persoane, toate de naţionalitate română, ceea ce a dus la bănuiala că aceştia fac parte dintr-un grup infracţional organizat.

Modul de operare al acestor infractori consta în distragerea atenţiei victimei, întrebând-o cât e ceasul sau dacă ştie cum să ajungă la o anumită stradă sau cerându-i un foc. În momentul de confuzie al victimei, hoţii profitau pentru a sustrage tot ceea ce puteau din buzunarele acesteia, fără a exclude violenţa fizică, dacă aceasta era "necesară" pentru furtul portofelului sau altor bunuri.

Victimele preferate de români erau, în general, turiştii străini în vârstă, potrivit unui comunicat al Poliţiei din Canare.

Hoţii români luau staţiunile la rând

Acest grup obişnuia să acţioneze în zonele aglomerate, ca centrele comerciale, recepţiile hotelurilor, falezele şi bulevardele înţesate de turişti, pieţele etc. Astfel, infractorii aveau avantajul aglomeraţiei când acţionau, dar şi când voiau să se piardă în mulţime, în cazul în care erau prinşi asupra faptei.

Odată ce reuşeau să strângă o "pradă" suficient de mare sau când credeau că Poliţia le-a detectat activitatea, românii se mutau în altă staţiune, unde reîncepeau procesul. Activitatea lor era ciclică, susţin poliţiştii, în sensul că, după o perioadă de timp, reveneau în acelaşi loc.

Citeşte pe adevarul.es cum au fost prinşi hoţii români de poliţiştii spanioli şi care a fost ultima "pradă" a acestora.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite