26 de contrabandişti de ţigări, majoritatea români, arestaţi în provincia Cádiz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia spaniolă din provincia Cádiz a arestat 26 de hoţi, majoritatea de naţionalitate română, care făceau parte dintr-o bandă de infractori specializaţi pe contrabanda cu ţigări.

Forţele de ordine au desfăşurat operaţia "Tutum", prin care au confiscat 7.000 de cartuşe de ţigări, 40.000 de euro şi 6 autovehicule. Totodată, 26 de persoane, multe dintre ele de origine română, au ajuns în custodia poliţiei.

Operaţiunea "Tutum" a fost intitulată astfel pentru a face trimitere la cuvântul românesc "tutun" şi la numărul mare de români implicaţi în activitatea infracţională, relatează "La Voz Digital".

Românii arestaţi făceau parte dintr-una din cele două grupuri criminale destructurate de ofiţerii Gărzii Civile. Conaţionalii erau specializaţi cu furtul pachetelor de ţigări din depozite. Spaniolii reţinuţi se ocupau cu vânzare mărfii furate de români pe piaţa neagră a tutunului.

Grupul criminal era coordonat din sediul din provincia Sevilla, deşi investigaţiile au fost demarate de comandamentul din Cádiz.

Potrivit publicaţiei online, contrabandiştii îşi desfăşurau activitatea ilegală pe piaţă în funcţie de cererea consumatorilor. Ei furau şi ofereau spre vânzare cartuşe de ţigări, dar şi pachete de tutun de rulat şi de mestecat.

Fără îndoială, contrabanda prosperă pe timp de criză, scriu jurnaliştii spanioli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite