Hoţii români de cupru sabotează căile ferate spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost arestaţi pentru furtul a 1,5 kilometri de cablu de cupru de pe linia de tren de mare viteză Madrid-Barcelona. Din fericire, niciun tren nu a fost afectat de această dată.

Garda Civilă din Aragon a dat o nouă lovitură hoţilor români specializaţi în furtul de cupru, după ce a prins în flagrant delict doi bărbaţi de naţionalitate română, la puţine momente după ce încărcaseră în furgonetă 600 de kilograme de cablu de cupru, furat de pe calea ferată de mare viteză Madrid-Barcelona. Din fericire, deşi au reuşit să taie 1,5 kilometri de cablu de cupru din linia electrificată, niciun tren nu a fost afectat, scrie Heraldo.

Este vorba de a doua lovitură importantă dată bandelor de hoţi români în regiune, după ce pe 16 februarie au fost arestaţi alţi patru bărbaţi care furaseră 14 tone de oţel provenind din 340 de metri de şine de cale ferată.

În 2010 s-au furat 23 de kilometri de cablu de cupru de pe calea ferată, doar în Aragon

Deşi au demonstrat că sunt capabili să fure orice fel de instalaţii, hoţii de cupru au pus ochii pe liniile de cale ferată. Nu degeaba Administratoarea Infrastructurii Feroviare spaniole (Adif) a reclamat anul trecut 35 de furturi doar pe liniile de AVE (trenuri de mare viteză) din Aragon. În total, au fost furaţi în jur de 23 de kilometri de cablu de cupru.

Citeşte pe adevarul.es ce probleme a priciniuit furtul a 58 de metri de cablu de cupru, pe 31 ianuarie, companiei feroviare spaniole.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite