În 2009, apartamente la jumãtate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2009, apartamente la jumãtate de preţ
În 2009, apartamente la jumãtate de preţ

Experţii din sectorul imobiliar îi sfãtuiesc pe posibilii cumpãrãtori sã mai aştepte câteva luni, deoarece preţurile locuinţelor vor scãdea cu aproximativ 40%.

Motivul principal pentru care preţul locuinţelor va continua să scadă se datoreazã numãrului mare de şomeri din Spania care nu-şi mai pot plãti ratele bancare şi şi-au abandonat apartamentele. De asemenea, existã foarte multe imobile nou construite şi puse la vânzare, iar patronii vor fi nevoiţi sã micşoreze preţurile acestora.

„Vom vedea în aceste luni vor apărea pe piaţã imobile , oferite de bãnci şi promotori imobiliari, pentru a se adapta posibilitãţilor de achiziţionare ale populaţiei”, a declarat Jose Manuel Sanchez, specialist în analizã informaticã al firmei Knight Frank Espanya, pentru Efe.

Conform datelor oficiale publicate de cãtre Ministerul Dezvoltării Regionale, preţul mediu pe metru pãtrat al unei locuinţe noi este, în prezent, 2.018 euro, cu 8,8% mai puţin decât în anul 2007.

Jose Manuel Sanchez a adãugat cã preţul unui apartament nou va putea scãdea cu peste 20% din valoarea actualã, iar locuinţele la mâna a doua vor ajunge la reduceri de 40%. În Castellon, valoarea medie a unui apartament nou este de peste 150.000 de euro, iar aplicând formula prezentatã de Sanchez poate ajunge la 120.000 de euro.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite