Românii sunt cei mai căutaţi căpşunari în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania agricolă de colectare a căpşunilor se află în plină desfăşurare în Huelva, generând 70.000 de locuri de muncă. Angajatorii spanioli susţin că preferă angajaţii români, "datorită experienţei acestora".

Campania de colectare a căpşunilor din provincia Huelva, care a câştigat în acest an în calitate, prin cultivarea de noi soiuri şi datorită condiţiilor meteo favorabile, a generat în acest an 70.000 de locuri de muncă, în plină criză economică în Spania, informează Ideal.es.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Căpşuni din Huelva (FRESHUELVA), care reprezintă 95% din sector, se preconizează o producţie în jurul a 245.000 de tone de căpşuni de pe o suprafaţă de 6.400 de hectare, ceea ce situează provincia Huelva pe locul 1 în Europa şi pe locul 3 în lume.

Deşi cantitatea de fructe produse nu diferă în acest an foarte mult faţă de anul trecut, sectorul susţine că s-a dat un salt calitativ, cu incorporarea de noi soiuri, care prelungesc campania agricolă şi datorită căreia se câştigă în calitate, potrivit lui Alberto Garrocho, preşedintele FresHuelva.

Între noile soiuri cultivate se găsesc două autohtone, Primoris, cu 27 de milioane de plante şi Antilla, în fază experimentală, cu 600.000 de plante cultivate.

După un debut lent, cu un volum al fructelor culese sub media anilor anteriori, din cauza noilor soiuri şi a climei reci din luna ianuarie, s-a recuperat pe parcurs, iar acum se află "în plin randament" şi se culege, în aceste zile, grosul producţiei.

Citeşte pe adevarul.es ce spune preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Căpşuni din Huelva despre români şi află câţi bani câştigă cultivatorii acestor fructe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite