Încă un an fără drept de muncă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Spania, în ultima Şedinţă de Guvern a anului 2007, s-a aprobat un Acord prin care se stabileşte continuitatea perioadei tranzitorii în ceea ce priveşte libera circulaţie a forţei de

În Spania, în ultima Şedinţă de Guvern a anului 2007, s-a aprobat un Acord prin care se stabileşte continuitatea perioadei tranzitorii în ceea ce priveşte libera circulaţie a forţei de muncă provenită din România şi Bulgaria.

Executivul spaniol a aprobat în 22 decembrie 2006 un Acord care dispunea ca perioada tranzitorie stabilită în Tratatul de Aderare a Bulgariei şi României la Uniunea Europeană pentru libera circulaţie a muncitorilor să fie aplicabil în Spania pe o perioadă de maxim doi ani, începand cu data de 1 ianuarie 2007.

În textul aprobat în 2006 se menţionează: "la terminarea primului an, Guvernul spaniol, împreună cu interlocutorii sociali, va evalua efectele de aplicare a perioadei tranzitorii, şi în funcţie de concluziile trase, îl va continua sau îl va întrerupe, aplicând din acel moment legea comunitară asupra liberei circulaţii şi în cazul cetăţenilor români şi bulgari".

În urma situaţiei pe piaţa muncii din Spania, Guvernul spaniol a decis menţinerea acordului şi în anul 2008. Înainte de a lua această decizie Executivul spaniol s-a consultat cu sindicatele şi cu organizaţiile patronale, care au fost de acord cu menţinerea interdicţiei pe piaţa muncii a cetăţenilor români şi bulgari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite