Prostituatele din Malaga pregătesc un protest în faţa Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în luna octombrie şi-au înfiinţat un sindicat, condus de o româncă, prostituatele din Malaga vor acum să protesteze în faţa Primăriei, după intrarea în vigoare a unei ordonanţe care le amendează pentru prostituţie stradală.

Amenzile pentru oferirea sau practicarea sexului în stradă sunt o realitate deja în Malaga. În ultima săptămână, Poliţia Locală a sancţionat în 25 de rânduri femei care exercitau prostituţia la mai puţin de 200 de metri de zone comerciale sau rezidenţiale. Aceste infracţiuni, pedepsite cu amenzi de până la 1.500 de euro, sunt cuprinse într-o ordonanţă municipală care a intrat în vigoare acum mai puţin de o lună, scrie cotidianul El Pais.

Practic toate amenzile au fost primite de femeile care se prostituează în Alameda de Colon, în centrul localităţii, şi în Poligonul Industrial Guadalhorce, în afara oraşului.

"Ne vânează ca pe animale, să ne amendeze"

"Nu încetează să ne amendeze. Numai când îi văd mă apucă frica. Ne vânează ca pe animale", se plânge Andreea, tânăra de naţionalitate română care este purtătorul de cuvânt al prostituatelor de aceeaşi naţionalitate. "Înainte de a le sancţiona, trebuie avertizate, pentru a se abţine pe viitor", explică cooordonatorul Siguranţei Cetăţeneşti, Florentino Villabona.

Primăria din Malaga, condusă de Partidul Popular, a dat termen o lună pentru informarea în legătură cu sancţiunile prevăzute pentru prostituţie şi, deşi consilierul Participării Cetăţeneşti, Julio Andrade, a declarat că nu vor urma razii ale poliţiei, nici urmăriri ale femeilor care practică prostituţia, acestea nu au aceeaşi părere.

Primăria: "Vă puteţi prostitua, dar la mai mult de 200 de metri de firme sau locuinţe"

"Doar pentru că stai în picioare, pe stradă, vin şi te amendează. Ne-au spus că s-a terminat cu munca noastră aici, în Malaga. Şi nu mi se pare corect, pentru că ne terorizează", adaugă Andreea. Consilierul precizează că denunţurile au fost făcute contra femeilor şi clienţilor "recidivişti" şi că Primăria nu vede niciun impediment pentru acestea de a-şi continua meseria, atâta timp cât se respectă ordonanţa şi nu este afectată convieţuirea cetăţenească.

Citeşte pe adevarul.es ce prevede ordonanţa municipală contra prostituţiei din Malaga şi ce planuri au prostituatele pentru a protesta faţă de "abuzurile" Primăriei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite