Zaragoza: "N-am mers la slujbă pentru a veni la vot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii s-au prezentat la urne cu speranța că președintele ales va putea să schimbe România, astfel încât ei să se poată întoarce liniștiți acasă.

Până la orele amiezii, la secția de votare din Zaragoza, amenajată în strada Comino de Las Torres, numărul 24, şi-au exprimat dreptul de vot aproximativ 200 de cetăţeni, iar în faţa biroului electoral de la consulatul României aşteptau alţi aproximativ 200. Unii dintre ei au renunţat chiar la obișnuita slujbă de la biserică pentru a veni la vot.

"La biserică mă duc frecvent, dreptul la vot îl am o dată la cinci ani. Am ales să sacrific duminica şi să votez pentru întoarcerea acasă, în condiţii decente, fără să fim ameninţaţi cu şomajul mai mult decât suntem în Spania" a declarat Dorin Stroiescu (41 de ani), din Râmnicu Vâlcea, care a venit la vot alături de soţia sa, Mihaela Elena (31 de ani).

Aglomerație dis de dimineață

Conform consulului României la Zaragoza, Mioara Grigorescu, secția de votare de aici a devenit neîncăpătoare "încă de la primele ore ale dimineții". "Românii s-au prezentat în număr mare ca să-şi exercite dreptul constituţional. Procesul de votare necesită timp pentru că se completează de către votant, două declaraţii pe proprie răspundere, pentru opţiunea de a vota o singură dată, pentru cele trei categorii: preşedinte, parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, iar comisia electorală completează două tabele de înregistrare a cetăţenilor votanţi", a spus consulul.

Citește mai multe reacții ale românilor din Zaragoza pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite