România, Bulgaria, Spania şi Ungaria, ţările cu cel mai ieftin alcool din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru state sunt cele în care preţul băuturilor alcoolice sunt cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Românii sunt lideri absoluţi

Spana se află printre ţările Uniunii Europene în care preţul băuturilor alcoolice şi al tutunului este cel mai scăzut, informează Europa Press. Nivelul preţului alcoolului în Spania se află la 84% din media europeană, la fel ca în Ungaria. Doar România (70%) şi Bulgaria (77%) au preţuri mai mici decât Spania, conform unui studiu publicat astăzi de Biroul Statistic al UE, Eurostat.

Finlanda (170% din media UE), Irlanda (167%), Suedia (138%) şi Danemarca (135%) sunt ţările din Uniunea Europeană cu cele mai mari preţuri la alcool.

În ceea ce priveşte preţul tutunului, nivelul de preţuri este de cinci ori mai mari în cel mai scump stat membru faţă de cel mai ieftin stat membru, din acest punct de vedere. Ţările cu cele mai scumpe ţigări din UE sunt Irlanda (217% din media UE), Marea Britanie (166%), Franţa (133%) şi Suedia (130%). Cele mai ieftine ţigări din Europa se găsesc în Bulgaria (46%), România (47%), Lituania şi Ungaria (51%). În Spania, de asemenea, preţul ţigărilor este mult sub media europeană.

Citeşte pe adevarul.es care e clasamentul ţărilor europene din punct de vedere al preţului alimentelor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite