Un african albinos s-a refugiat în Spania de teama vrăjitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De frică să nu-i fie băut sângele, iar degetele sale folosite ca amulete în ritualurile de vrăjitorie, un african albinos a emigrat în Spania în urmă cu o săptămână. Acesta a ajuns în Tenerife la data de 29 martie într-o barcă alături de alţi 60 de compatrioţi.

Motzy are 18 ani şi este un african albinos care, de teama ritualurilor de vrăjitorie la care era obligat să participe la el în ţară a emigrat în Spania.

Ajuns în Tenerife la data de 29 martie, africanul cere azil politic. El spune că nu poate trăi in Africa, în primul rând pentru pielea sensibilă la razele ultraviolete dar mai ales pentru faptul că se simte discriminat, pielea lui albă fiind considerată de către concetăţeni rezultatul unei vrăjitorii.

Africanul spune că, la el în ţară, albinoşii sunt sacrificaţi, iar din sângele lor se prepară o băutură pe care o consumă vrăjitoarele, în timp ce degetele sunt folosite ca amulete în ritualuri.

În prezent, Motzy se află în Centru de Primire pentru Imigranţi din Tenerife, Comisia Spaniolă pentru Ajutorarea Refugiaţilor analizând cazul africanului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite