Au aflat din presă că fata lor a fost arsă de vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca Alexandra Brezeanu a fost ucisă săptămâna trecută, la Madrid, chiar de iubitul ei Tatăl şi sora Alexandrei Brezeanu au ajuns la Madrid pentru a face demersurile necesare

Constănţeanca Alexandra Brezeanu a fost ucisă săptămâna trecută, la Madrid, chiar de iubitul ei

Tatăl şi sora Alexandrei Brezeanu au ajuns la Madrid pentru a face demersurile necesare repatrierii trupului neînsufleţit al fetei. Tânăra de 21 de ani, originară din oraşul Constanţa, a fost arsă de vie marţea trecută de către prietenul ei, Constantin Vâneanu.

Sora victimei, Andreea Brezeanu (24 de ani), petrecuse sărbătorile de iarnă în Spania şi se întorsese în România cu câteva zile înainte de tragicul eveniment. Andreea ne-a povestit că Alexandra era iubita lui Constantin Vâneanu (21 de ani) din luna octombrie a anului trecut. În decembrie se mutaseră împreună într-un apartament din localitatea Alcala de Henares, în apropierea Madridului.

"Eu am stat cu ei, în aceeaşi casă, timp de trei săptămâni, iar el se purta foarte bine cu ea. Mi s-a părut un băiat bun, <> . El este orfan de tată, iar mama sa lucrează în Italia. Nu mi-am imaginat că este capabil de o asemenea faptă", mărturiseşte Andreea.

Motivaţia faptei nu se cunoaşte încă, dar ucigaşul este arestat şi cercetat de poliţie. Tatăl Alexandrei, Ion Brezeanu, ne-a spus: "Noi ştiam că băiatul se numeşte Tiberiu şi că lucrează ca şofer la o firmă de distribuţie. Abia acum am aflat că ne-a minţit şi că numele lui este Constantin".

Ucigaşul a sunat-o pe sora Alexandrei în ziua crimei

Constantin a sunat-o pe Andreea chiar în ziua în care a omorât-o pe Alexandra. Acesta i-a spus că sora sa
este la serviciu şi că o aşteaptă pentru a merge în vizită la nişte prieteni. "Numai că nu au mai ajuns... Miercuri, la amiază, o prietenă care a aflat cele întâmplate mi-a spus să iau legătura cu Alexandra, dar nu a vrut să-mi spună adevăratul motiv", mărturiseşte Andreea.

Cum cei doi aveau telefoanele închise, i-a fost imposibil să-i contacteze. Apoi a citit presa spaniolă şi a aflat că sora sa fusese ucisă. "Miercuri seară, poliţia a anunţat-o pe mama că Alexandra a fost internată în spital, la Madrid. Eu i-am spus mamei că, de fapt, este moartă", a afirmat tânăra. Alexandra plecase în Spania în urmă cu doi ani. "Sora mea făcea curăţenie în câteva locuinţe. Voia să mai stea un an, să strângă ceva bani şi să se întoarcă acasă".

Repatrierea cadavrului costă între 5.000 şi 8.000 de euro, sumă de care părinţii fetei nu dispun. Gheorghe Găinar, preşedintele Asociaţiei Culturale de Ajutorare şi Integrare a Românilor din Alcala de Henares, a luat iniţiativa: "Am deschis un cont, la banca La Caixa, unde românii pot face donaţii pentru a ajuta familia îndoliată să strângă banii necesari repatrierii trupului neînsufleţit".

Alexandra îşi propusese să se întoarcă în România şi să studieze la Facultatea de Drept. Pentru asta strângea bani în Spania, îşi dorea să fie avocat.
Ion Brezeanu, tatăl Alexandrei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite