Spărgători profesionişti de magazine în Spania, văcari cinstiţi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spanioli au arestat nouă hoţi români, membri ai unei bande cu zeci de spargeri de magazine la activ în întreaga Spanie, care, cu banii astfel obţinuţi au cumpărat o fermă de vite în România şi mai multe imobile.

Grupul de Investigaţii al Gărzii Civile din Tres Cantos (Madrid) a anihilat o organizaţie infracţională formată din români, condusă de Irinel D.S., cu multiple antecedente penale, care se specializase în spargeri date la tutungerii. Activitatea bandei era una frenetică, dat fiind că dădeau şi câte două "lovituri" pe săptămână, uneori chiar la acelaşi magazin. "Prada" rezultată i-ar putea face invidioşi şi pe spărgătorii de bănci: între 30.000 şi 70.000 de euro la o spargere, scrie ABC.

Poliţiştii au reuşit arestarea grosului bandei, nouă persoane, cu vârste între 22 şi 36 de ani. Şi i-au prins la timp. Românii aveau deja bagajele făcute, urmând a-şi muta domiciliul şi "activitatea" pe alte meleaguri: Franţa, Olanda şi Germania. Cu banii obţinuţi din spargerile realizate aveau gânduri mari: să înfiinţeze o fermă de animale în România.

Preferau să fure ţigări, datorită valorii mari a acestora pe piaţa neagră

Deşi se suspectează că cei nouă membri ai clanului de hoţi operau în Spania de mai mulţi ani, operaţiunea, denumită "Breşa", a demarat abia după spargerea unei tutungerii din cartierul Tres Cantos, pe 19 noiembrie anul trecut. Marca acestui grup de români era modul de operare sofisticat. Unul dintre ei era "observatorul". Acesta căuta, atât în Madrid, cât şi în alte provincii spaniole, localuri ideale pentru furturi. Magazinele ideale erau cele care erau lipte de un alt spaţiu comercial, dezafectat, sau care nu aveau sisteme de supraveghere şi alarmă.

Tutungeriile erau "slăbiciunea" lor, dat fiind că valoarea tutunului pe piaţa neagră era de 75% din preţul la chioşcuri. Restul mărfurilor se valorificau doar la 20%-30% din valoarea lor de piaţă. După Madrid, provincia preferată de hoţii români era Malaga, din cauza rezervelor de marfă uriaşe pe care şi le fac tutungeriile înainte de sezonul estival. Iar Irinel şi ai lui ştiau asta.

Citeşte pe adevarul.es cui vindeau românii ţigările şi hainele furate, câte spargeri au dat în ultimul timp şi de ce a fost nevoită Garda Civilă spaniolă să grăbească arestările spărgătorilor români.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite