Românii, "obiect" al fraudei electorale în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura a deschis o anchetă într-o presupusă fraudă cu scop electoral într-o localitate din provincia Castellon. Un partid acuză o altă formaţiune politică de înregistrarea fictivă a circa 150 de români în registrul municipal, cu scopul de a frauda alegerile locale.

Procuratura investighează o posibilă fraudă în recensământul localităţii Vall d'Alba (Castellon), în care circa 150 de români au fost înregistraţi ilegal în registrul primăriei (El Padron Municipal). Localitatea are primar popular, Francisco Martinez, vicepreşedintele Delegaţiei de Guvern din Castellon şi mâna dreaptă a lui Carlos Fabra, "prefectul" de Castellon, scrie El Plural. În domiciliile membrilor PP (Partidul Popular) şi în locuinţele rudelor lor sunt înregistraţi 148 de români în mod fictiv. Evident, aceşti români nu locuiesc acolo. Secretarul municipal însă are şi o justificare: "Românii pleacă dintr-o dată, fără să poţi afla unde trăiesc".

Procuratura din Castellon a intrat pe fir, conform El Plural, pentru a investiga trecerea celor 148 de români în "empadronamiento" ("empadronamiento" înseamnă obținerea vizei de flotant sau luarea în spațiu) între 2007 şi 2009 în localitatea La Vall d'Alba, un sat cu 2.747 de locuitori. Prin înregistrarea românilor în registrul municipal, aceştia ar avea, teoretic, automat, drept de vot la alegerile locale din luna mai.

"Putem bănui unde se duc voturile acelor români"

Denunţul a fost făcut de partidul socialist din localitate. "Nu putem fi siguri cu cine au votat persoanele înregistrate în mod ilegal, dar putem să intuim", a declarat Fernando Grande, purtătorul de cuvânt al PSPV-PSOE din localitate.

Citeşte pe adevarul.es care sunt câţiva din "oamenii" Partidului Popular din localitate care "găzduiesc" români, fictiv, în propriile locuinţe.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite