Castellon: Acord pentru "integrarea românilor în muncă și societate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos Fabra, "prefectul" provinciei Castellon Foto: terra.es
Carlos Fabra, "prefectul" provinciei Castellon Foto: terra.es

Preşedintele Delegaţiei de Guvern din Castellon, Carlos Fabra, şi preşedinta Asociaţiei Românilor din Castellon, Valencia şi Alicante, Cristina Maria Dobre, au semnat ieri un acord prin care instituţia provincială va acorda 10.000 de euro execuţiei proiectului "Programe de activităţi cu caracter intercultural de integrare socială şi de sensibilizare în câmpul muncii, educaţiei şi societăţii".

Acordul mai prevede o serie de activităţi care vor avea ca scop promovarea integrării imigranţilor pe piaţa muncii şi în viaţa socială a comunităţii, în special a celor "defavorizaţi". Între aceste proiecte se află finanţarea biroului de consiliere pentru imigranţi din programul de urgenţe destinat străinilor.

Preşedintele Delegaţiei de Guvern a subliniat că obiectivul acestui proiect este "creşterea calităţii vieţii utilizatorilor şi integrarea socială a străinilor în societatea din Castellon". "Dorim ca egalitatea adevărată, care există deja la nivel de convieţuire, să se materializeze într-o serie de servicii suplimentare", a declarat Carlos Fabra, scrie Las Provincias, potrivit adevarul.es.

Biroul de consiliere a imigranţilor va fi un punct de întâlnire în care se vor oferi informaţii şi consiliere imigranţilor, facilitând totodată contactul c Ambasada României şi Consulatul României la Castellon, românii fiind cea mai importantă populaţie de imigranţi din Castellon.

Alfă câţi bani vor fi alocaţi de Delegaţia de Guvern din Castellon pentru acest program

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite