Zece ani de închisoare pentru un spaniol care a împuşcat un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Andres B.G. l-a împuşcat mortal cu arma personală pe românul Florin Miron în Noaptea de Revelion a anului 2007, după cum scrie ziarul “Adn”.

În noaptea crimei, Florin Miron sărbătorea Revelionul împreună cu alţi conaţionali într-un apartament din Madrid. La un moment s-a apropiat de fereastră pentru a fuma o tigară. În acel moment a fost împuşcat într-un deget, iar în câteva secunde a urmat un alt glonţ care i-a perforat plămânul. În doar câteva minute românul a decedat.

Judecătorul l-a găsit vinovat pe spaniolul Andres B.G., în vârstă de 36 de ani, un colecţionar de arme, care are domiciliul în vecinătatea locului în care s-a produs incidentul. Deşi a fost condamnat la zece ani de detenţie şi la plata unei indemnizaţii familiei victimei în valoare de 70.000 de euro, spaniolul a rămas în libertate.

Preşedintele Tribunalului a motivat această decizie, afirmând că nu există niciun risc ca acuzatul să fugă. Până la rezolvarea recursului, Andres va rămâne în libertate. Pe parcusul procesului, spaniolul a susţinut că i-a fost sustrasă arma de calibru 22, cu care s-a produs crima, din propriul autoturism.
 Agentii care i-au percheziţionat apartamentul nu au descoperit arma crimei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite