Zece români arestați pentru fraudarea a 800.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banda de infractori opera prin metoda ”phishing”. Ei obțineau datele de identitate ale unor persoane prin trimiterea unor emailuri.

Poliția Națională din Spania a arestat 10 persoane de origine română pentru fraudarea a aproximativ 800.000 de euro prin metoda ”phishing”, anunță agenția de presă Europa Press.

Cei zece infractori români au trimis peste jumătate de milion de emailuri ”phishing” cu ajutorul cărora obținuseră datele de identitate a mii de persoane. Cu aceste date ei au realizat cumpărături, au creat conturi în paginile de licitații, au deschis conturi bancare și au contractat diverse servicii.

Peste 70 de cetățeni au depus plângere împotriva acțiunilor organizate de cei 10 români. Poliția Națională bănuiește că cifra păgubiților ar putea fi mult mai mare, ținând cont că au fost identificate peste 100 de persoane care au realizat cumpărături de la magazinele virtuale și paginile de licitații create cu profilurile infractorilor români.

Infractorii locuiau în apartamente închiriate în Madrid, Illescas, Chinchon, Rivas Vaciamadrid, San Fernando de Henares și Torrejon de Ardoz. Asupra lor au fost găsite trei arme de foc, un pistol electric și două pistoale false. De asemenea, șeful grupului deținea o plantație de marijuana.

Românii sunt acuzați de fraudă, deținere ilegală de arme, falsificare de documente și asociere ilicită și îi așteaptă ani buni de închisoare.

Vezi pe adevarul.es care era metoda de lucru a infractorilor români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite