Zaragoza: Mai multe locuri în adăposturi pentru oamenii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că în luna decembrie, în provincia Aragon, temperatura a coborât sub zero grade Celsius, Gustavo Garcia, directorul adăpostului pentru săraci din Zaragoza, a pus la punct un plan de

Pentru că în luna decembrie, în provincia Aragon, temperatura a coborât sub zero grade Celsius, Gustavo Garcia, directorul adăpostului pentru săraci din Zaragoza, a pus la punct un plan de ajutorare a nevoiaşilor care trăiesc pe stradă.

“Nimeni nu rămâne afară în ger să doarmă pe stradă”, a spus Gustavo Garcia, într-un interviu acordat presei locale. De obicei, în aceste locaţii sunt adunaţi cei care trăiesc sub cerul liber în pieţele centrale şi pe marile bulevarde.

Există nişte norme după care nevoiaşii sunt primiţi în adăpost. Fiecare are dreptul locuiască în adăpost şase nopţi pentru o perioadă de trei luni.

Cei mai mulţi dintre cei găzduiţi aleg această soluţie în nopţile în care este foarte frig. Mai mult, directorul adăpostului şi-a arătat disponibilitatea de a-i ajuta mai mult pe săraci, pentru că frigul nu ţine cont de regulament.

Astfel, 3.160 de persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani au beneficiat de acest serviciu în ultimul an. 10,7% din aceştia sunt imigranţi români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite