Zaragoza: Programul cultural: „Am trecut pe aici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sala de muzicã Eduardo del Pueyo a conservatorului din Zaragoza a avut loc avanpremiera unui nou program de culturã şi educaţie al Guvernului de Aragon, denumit “Am trecut pe

La sala de muzicã Eduardo del Pueyo a conservatorului din Zaragoza a avut loc avanpremiera unui nou program de culturã şi educaţie al Guvernului de Aragon, denumit “Am trecut pe aici”.

Consilierul pentru culturã, Maria Victoria Broto şi directorul general, Ramon Miranda, au expus programul conform căruia, în fiecare joi, pânã la sfârşitul anului, vor fi prezentate spectacole muzicale de toate genurile.

Prin acestea, organizatorii doresc să atragã  atenţia asupra condiţiei sociale precare a artiştilor, în aceastã perioadã de crizã economicã mondialã.

Serata s-a încheiat cu o pledoarie pentru participarea la spectacole şi educarea prin culturã şi muzicã a tinerei generaţii. De asemenea, a fost organizat un recital de muzicã jazz şi bisericeascã, susţinut de Mario Godino şi românul Mihai Lionel.
 
Spectacolele vor fi susţinute pe stradã, pe cel mai mare bulevard al oraşului Zaragoza, unde artiştii, rãmaşi fãrã concerte evolueazã alãturi de amatori, pentru a câştiga o infimă sumă de bani.

În acelaşi program vor fi atraşi studenţii din anii terminali, pentru a se familiariza cu publicul, dar şi cu profesia de muzician.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite