Zapatero se întâlnește cu Regele pentru a discuta despre criza Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero ar putea anunța astăzi schimbările din cabinetul său.

Revenit din vizita în Turcia, premierul spaniol are o întâlnire programată cu Regele Juan Carlos, cu care va discuta despre schimbările pe care urmează să le facă.

După cum mass-media a anticipat încă de duminică, Elena Salgado, actualul ministru al Administrației Publice, ar urma să fie numită vicepreședinte economic în locul lui Perdo Solbes. Manuel Chaves, președintele Comunității de Andalucia, va ocupa postul de vicepreședinte pe probleme de politică teritorială, iar Jose Blanco, ar urma să o înlocuiască pe Magdalena Alvarez, la Ministerului Lucrărilor Publice.

Cotidianul ”El Mundo” anticipează că Zapatero va face aceste schimbări astăzi, pentru ca, miercuri, la ședința Consiliului de Miniștri – prima care are loc în miercurea din Săptămâna Sfântă a Paștelui, începând din anul 1991 – noii numiți să fie investiți oficial în funcții.

SMS-ul liniștii

Pe perioada când Zapatero s-a aflat în Turcia, membrii Partidului Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE), din care face parte și primul ministru, au refuzat să facă declarații referitoare la posibilele investiri.
Secretarul general al grupului socialist, Ramon Jauregui a declarat că socialiștii au primit mesaje telefonice în această direcție. Acesta a mai afirmat că ”este posibil ca președintele Guvernului să nu se limiteze doar la aceste schimbări”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite