Zamora: 40 de tigani au ocupat ilegal o fermã

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incã de acum sase luni, familii Intregi de tigani români, care lucrau la cules de struguri, au ocupat In mod ilegal, o fermã din localitatea Morales, provincia Zamora. Luis Segovia Garcia,

Incã de acum sase luni, familii Intregi de tigani români, care lucrau la cules de struguri, au ocupat In mod ilegal, o fermã din localitatea Morales, provincia Zamora.

Luis Segovia Garcia, proprietarul fermei, a denuntat acest fapt la Garda Civilã din localitate, dar acestia i-au explicat cã nu-i pot evacua pe tigani fãrã o hotãrâre judecãtoreascã.

Pe de altã parte, cum tiganii sunt cetãteni comunitari nu li se pot aplica normele de expulzare prevãzute de Legea pentru Straini. Astfel, Garcia asteaptã de mai mult de douã luni eliberarea ordinului judecãtoresc pentru a-si putea recupera bunurile:

„Pe lângã faptul cã mi-au ocupat proprietatea si nu vor sã plece, ferma se aflã Intr-o stare jalnicã, iar terenul din Imprejurimi este plin de corturi. Nu Inteleg cum pot obliga copiii sã trãiascã In aceste conditii mizerabile”, a declarat spaniolul ziarului „La Opinion de Zamora”.

La rândul lor, tiganii se plâng de faptul cã patronii pentru care lucreazã nu le-au oferit locuinte, acesta fiind motivul pentru care au fost obligati sã ocupe ferma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite