Yolanda Garcia Seco: „Românii, cei mai pricepuţi agricultori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yolanda Garcia Seco: „Românii, cei mai pricepuţi agricultori“
Yolanda Garcia Seco: „Românii, cei mai pricepuţi agricultori“

Pentru că şi-au câştigat renumele de angajaţi muncitori şi pricepuţi, compatrioţii noştri care merg în Spania pentru a munci ca sezonieri în agricultura, îşi găsesc de lucru şi pe timp de criză.

Deşi numărul total al locurilor de muncă în agricultură a scăzut anul acesta în Spania, românii sunt preferaţi în multe regiuni altor străini. În regiunea Extremadura, din vestul Spaniei, autorităţile au făcut recent un apel către imigranţi să nu se mai îndrepte către această zonă, pentru că românii au ocupat deja locurile disponibile.

„Anul acesta nu se vor angaja noi agricultori. Vor lucra muncitorii din anii trecuţi, majoritatea români, care sunt foarte buni agricultori şi ştiu exact ce au de făcut. Românii sunt cei mai eficienţi, îşi fac treaba rapid“, a anunţat reprezentantul guvernului local din Extremadura, Yolanda Garcia Seco.

Amenzi pentru şomerii care lucrează

La sfârşitul lunii august va începe campania de recoltare a strugurilor şi a măslinelor în Badajoz, Extremadura. În timpul campaniei de anul acesta, angajaţii Inspectoratului de Muncă vor efectua verificări în toate plantaţiile şi livezile în care se desfăşoară lucrări agricole.

Patronii care nu le vor face lucrătorilor contracte de muncă vor fi amendaţi cu 6.000 de euro. Persoanele care sunt găsite la muncă, deşi primesc ajutor de şomaj, riscă amenzi de până la 60.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite