Vitoria: Peste 8000 de euro pentru înmormântarea săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Vitoria, aflată în nordul Spaniei, s-a confruntat în ultimul an cu o situaţie deosebită: s-a înregistrat un număr ridicat al persoanelor sărace înmormântate de administraţia

Localitatea Vitoria, aflată în nordul Spaniei, s-a confruntat în ultimul an cu o situaţie deosebită: s-a înregistrat un număr ridicat al persoanelor sărace înmormântate de administraţia locală din cauza lipsei banilor.

Conform ziarului "El Coreo", anul trecut, primăria din Vitoria s-a confruntat cu 16 astfel de cazuri. În jumătate dintre ele, a fost vorba despre străini. Cauzele au fost diverse: de la accidente de motocicletă până la boli incurabile.

După cum a declarat pentru sursa citată Jose Angel Aguirre, şeful secţiei sociale din cadrul primăriei, nu este vorba "doar de persoane fără acoperiş, ci şi dintre acelea care trăiesc în locuinţe cu alte familii, dar care nu au posibilităţi pentru înmormântare".

Costurile totale legate de aceste înmormântări s-au ridicat la 8.621 de euro, iar în două cazuri, cheltuielile au fost "amortizate" de anumite bunuri ale decedaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite