Violenţa în familie se accentuează vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Egalitate din cadrul Primăriei din Castellon a primit, luna trecută 23 de solicitări de ajutor din partea femeilor maltratate. Numărul solicitărilor a fost dublu faţă de

Serviciul de Egalitate din cadrul Primăriei din Castellon a primit, luna trecută 23 de solicitări de ajutor din partea femeilor maltratate. Numărul solicitărilor a fost dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, 160 de femei, dintre care 36 românce, sunt incluse în programul de protejare faţă de soţii sau concubinii lor.

Beatriz Gasco, preşedinta Serviciului de Egalitate, a făcut publice aceste date într-o conferinţă de presă, precizând că "numărul acestor victime este foarte mare."

Gasco a prezentat "Ghidul femeii maltratate", scris în limbile spaniolă, română şi arabă. În ghid, femeile pot găsi sfaturi şi o listă cu adrese şi numere de telefon ale centrelor care le pot ajuta.

"Mai mult de 50 de femei au murit în Spania de la începutul anului şi până acum, ucise de soţi sau logodnici. Este intolerabil. Trăim într-o societate bazată pe libertate, egalitate şi justiţie, iar aceste fenomene nu trebuie să ia amploare", a spus Gasco.

Pe de altă parte, în cadrul conferinţei de presă, reprezentanta primăriei a declarat că pe zi ce trece se înregistrează mai multe cazuri de acest fel şi că, dintr-un studiu realizat de către Universitatea din Castellon, rezultă că vara numărul femeilor ucise sau maltratate se dublează.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite