„Vindeau camioanele spaniolilor la fier vechi în România” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei români şi doi spanioli furau camioane în Barcelona. Acestea erau vândute în România la fier vechi. Paguba se ridică la două milioane de euro.

„Multe naţionalităţi şi un singur scop", titrează „Diario de Sevilla”. Ziua imigrantului a fost sărbătorită în Sevilla cu mâncare tradiţională, muzică, dans şi o expoziţie de produse artizanale. Astfel, românii, ecuadorienii şi bolivienii care locuiesc în Sevilla s-au întâlnit pentru a sărbători, în cursul acestui sfârşit de săptămână, Ziua muncitorului imigrant. Aceasta se serbează, încă de acum trei ani, la aceeaşi dată, în oraşul din sudul Spaniei.

„Arestaţi pentru că au ameninţat cu pistolul un gardian public”, publică „La Mañana”. Agenţi ai Gărzii Civile din Catalunya au arestat, în cursul zilei de ieri, doi români. Aceştia sunt acuzaţi că au ameninţat cu un pistol un gardian public. Mihai Irinel M., de 24 ani, şi Silviu Constantin, de 29 de ani, călătoreau ieri într-un autoturism Audi. Viteza excesivă cu care era condusă maşina a determinat gardianul să le facă semn să oprească. Când acesta s-a apropiat de maşina lor, unul dintre ei a scos un pistol şi l-a îndreptat spre omul legii. Cei doi au fost arestaţi câteva minute mai târziu de Garda Civilă.

„Furau camioane şi le vindeau în România, la fier vechi”, informează ziarul „ABC”. Poliţia din Catalunya a arestat săptămâna trecută cinci persoane, dintre care trei români. Aceştia sunt acuzaţi de furtul mai multor camioane din Barcelona, pe care le dezansamblau şi le vindeau apoi la fier vechi, în România. Din grupul celor cinci fac parte şi doi spanioli. Paguba se ridică la aproximativ două milioane de euro.

„Imigranţii preferă cursurile la distanţă”, titrează „Norte de Castilla”. În Spania, 21% din elevii care preferă cursurile la distanţă sunt imigranţi. Numărul acestora a crescut foarte mult în ultimii trei ani. În 2005, străinii care optau pentru cursuri la distanţă erau abia 5% din totalul învăţăceilor care aleg această formă de studiu în peninsulă. Majoritatea elevilor provin din America Latină şi România.

„Toţi suntem fraţi”, scrie ziarul spaniol „La Rioja”. Reprezentanţi ai Bisericii Catolice din La Rioja vizitează România. Numărul mare de români care locuiesc în zonă i-au determinat pe reprezentanţii bisericii să călătorească până în România. Astfel, episcopul Juan José Omella şi preotul de la catedrala din localitatea Calajorra, La Rioja, José Javier Varela, au răspuns la invitaţia făcută de preotul român, Claudiu Sferle, şi vor vizita România în următoarea săptămână.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite