Vinde castele gonflabile la preţul unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un compatriot a reuşit, în cinci ani, să parcurgă drumul de la un simplu angajat la coproprietarul unei firme spaniole. La 18 ani, Iovi Ioan Kutleak, originar din Timişoara, a ajuns în Spania, deşi iniţial dorea să emigreze în Portugalia.

Un an a lucrat ca ospătar în Alicante, după care s-a mutat în oraşul Les Coves, Castellon. „Aici l-am cunoscut pe Daniel Foudrain, proprietarul firmei de construcţii de parcuri de distracţie, unde am lucrat cinci ani”, spune Iovi, acum în vârstă de 26 de ani.

La început, tânărul picta castelele şi toboganele gonflabile, dar, cu timpul, a ajuns să fie omul de încredere al patronului şi şeful echipei de muncitori. „În luna septembrie a anului trecut am semnat actele prin care eu am devenit asociatul său”, adaugă bărbatul.

La firma „Espiritu del juego”, toţi angajaţii sunt de naţionalitate română, angajaţi de către Iovi. Fabrica este singura din Europa care vinde parcuri de distracţie de dimensiuni foarte mari. 95% din produsele fabricate sunt destinate vânzării în străinătate, mai ales în Franţa. „Cel mai mare castel vândut, de peste 13 metri lungime, a costat 120.000 de euro, mai scump decât un apartament în Castellon”, adaugă românul.

Chiar dacă Spania trece prin momente dificile din punct de vedere economic, fabrica primeşte aceleaşi comenzi ca întotdeauna. „Nouă nu ne-au scăzut vânzările. Nu avem probleme, deocamdată, deoarece micuţii au nevoie de locuri de joacă, indiferent de criză”, explică Iovi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite