Villaconejos: Tot satul vine la grădiniţă, pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În grădiniţa din localitatea madrilenă Villaconejos, tot satul este invitat să participe la educarea copiilor. În grădiniţă învaţă 55 de elevi, cu vârste cuprinse între unu şi trei

În grădiniţa din localitatea madrilenă Villaconejos, tot satul este invitat să participe la educarea copiilor. În grădiniţă învaţă 55 de elevi, cu vârste cuprinse între unu şi trei ani, printre care români, ecuadorieni şi columbieni. Cadrele didactice au implicat părinţii, fraţii şi bunicii în activităţi din cele mai diverse.

Alături de educatoare şi toţi membrii familiei, copiii învaţă cum se pregătesc mâncarea şi torturile, cântă, dansează, iau micul dejun şi li se răspunde la toate întrebările.

În educarea celor mici se implică tot satul: de la electricianul care le spune cum funcţionează un bec, până la vânzătorul de fruncte, care le serveşte un desert sănătos. Luna aceasta, taţii copiilor vor vopsi faţada grădiniţei cu desenele pe care le vor alege copiii.

Cele cinci educatoarela ale centrului au asistat în luna septembrie a anului trecut la un curs în care s-a discutat despre acest sistem de învăţământ. Le-a plăcut ideea şi au propus-o conducerii unităţii şi Primăriei, care au hotărât să o aplice şi în satul lor.

Chiar dacă această metodă implică mai multă muncă pentru organizarea activităţilor, este mai eficientă şi mai distractivă decât sistemul de învăţământ tradiţional.

De asemenea, familia conştientizează mai bine faptul că nu numai cadrele didactice au responsabilitatea de a-i educa pe cei mici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite