Vigo: Autoritătile finanteaza chiriile rromilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritătile din Vigo (Galicia) vor subventiona cheltuielile de chirie a şase familii de tigani români care locuiau în barăci. Directia Generală de Dezvoltare şi Calitate a Locuintei şi

Autoritătile din Vigo (Galicia) vor subventiona cheltuielile de chirie a şase familii de tigani români care locuiau în barăci. Directia Generală de Dezvoltare şi Calitate a Locuintei şi Consiliul de Binăstare Socială au semnat un acord pe o perioadă de doi ani, prin care prima institutie va plăti 65 % din chiria apartamentelor destinate rromilor iar cea de-a doua va subventiona 25% din chirie. Acordul are ca scop desfiintarea barăcilor şi integrarea tiganilor în societate. 

La ora actuală, în Vigo trăiesc în barăci 67 de familii de rromi. „tiganii din localitate nu sunt conflictuali, deoarece în ultimii ani am derulat numeroase programe de integrare a acestora. Mai mult de 50 de familii au acces la serviciile de sănătate şi educatie, au locuri de muncă şi au fost incluşi în proiecte care au ca scop obtinerea de locuinte închiriate sau în proprietate”, a declarat Maria Mendez, consilier pe probleme de bunăstare socială. Ea a mai precizat că institutia pe care o reprezintă doreşte ca în următorii doi ani, toti tiganii să fie integrati în societate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite